torsdag 26 mars 2015

Det glappar i den blågröna hörapparaten

Under gårdagens kommunfullmäktige hade vi socialdemokrater egna yrkanden i två ärenden.

Det första yrkandet gällde strategin om att utveckla mötesplatser i stad och på landsbygd, där vi krävde en fördjupad dialog med helsingborgarna. Vi yrkade på detta redan under kommunstyrelsens sammanträde för ett par veckor sedan, men blev då nedröstade av de blågröna.

Det andra yrkandet gällde nästa ärende på dagordningen, plantering av ätbara växter i stadsparken. Vi socialdemokrater yrkade på återremiss och menade att man hastat igenom detta beslut och helt missat barnhälsoperspektivet.

I elfte timmen valde de blågröna att lyssna och tillmötesgå vårt yrkande i ärendet om mötesplatser. En vinst för oss och för helsingborgarna!

När det gäller de ätbara växterna var man ifrån blågrönt håll mindre lyhörda och ville hasta på beslutet. Maria Winberg Nordström (FP), som annars brukar tala sig varm om barnperspektivet, stämde in i den blågröna kören som i detta fall valt att jobba enligt devisen hellre snabbt än bra. Vi och Vänsterpartiet lyckades trots allt driva igenom en åtterremiss och ser fram emot ett mer genomarbetat beslutsunderlag.

I övrigt kan man fråga sig varför ett ärende av detta magra slag ska behandlas i kommunfullmäktige. Om detta är ett tecken på den blågröna handlingskraften kommer staden att gå kräftgång i ytterligare fyra år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar