torsdag 22 januari 2015

Oväntad uppbackning från (M) om valfriheten inom äldreomsorgen

Under tisdagskvällen debatterade vårt kommunalråd Ingela Andersson och Maria Nilsson (C), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, om den förändrade policyn inom äldreomsorgen . Den nya policyn innebär att äldre inte längre kan vänta i hemmet på en plats på det vårdboende de önskar. 

I över tio år har staden haft ett väl fungerande system där de äldre fått vänta hemma tills en plats blev ledig på önskat boende och kunnat tacka nej till andra boenden. Nu måste man istället tacka ja till första bästa erbjudande för att inte åka ur kön. Först därefter kan man flytta vidare om en plats blir ledig på det boende man egentligen önskat. 

Maria Nilsson vecklade in sig i juridiken och ansåg att staden nu måste se över detta system och vägrade att svara på frågan om hon fortsatt kommer att verka för att de äldre ska kunna vänta i hemmet på önskad plats. 

Vad Ingela Andersson antagligen inte räknat med var att hon skulle få stöd från före detta ordföranden, Rickard Lundberg (M), som i princip delade hennes uppfattning att denna förändring inte varit förankrad i vård- och omsorgsnämnden under förra mandatperioden och att även han var bekymrad och upprörd över förvaltningens beslut.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar