torsdag 29 januari 2015

Framtidens Helsingborg

I samband med att vi lämnar Vision 2035 lanserar vi en egen vision, Framtidens Helsingborg. Vi vill betona att detta är ett levande dokument och ska ses som en socialdemokratisk viljeinriktning för staden Helsingborg.

Framtidens Helsingborg

Framtidens Helsingborg är en stad med framtidstro och frihet för människor som ska ges möjlighet att forma sina liv på jämlika villkor. Framtidens Helsingborg kännetecknas av demokrati, solidaritet och en hållbar samhällsutveckling. Framtidens Helsingborg är en stad för alla. 

Framtidstro byggs när alla människor har förutsättningar att förverkliga sina drömmar och har makt över sina liv. När skolan ger barnen nödvändiga kunskaper och ger dem verktyg att lyckas, oavsett bakgrund, uppväxtmiljö och social ställning. När de vuxna har ett arbete och när de äldre känner trygghet och livskvalitet. 

Jämlikheten och demokratin är frihetens förutsättning. Demokratin kan aldrig tas för given. Den måste ständigt vinnas, utvecklas och fördjupas. Alla demokratiska rörelser och initiativ ska tas tillvara – ideella föreningar, fackföreningar och folkbildare har en viktig roll i detta arbete. Det offentliga, det privata och det ideella ska gå hand i hand i arbetet för alla människors lika värde, för individens och för samhällets bästa. 

Solidariteten bidrar till en hållbar samhällsutveckling.  Solidariteten mellan människor och mellan generationerna är en grund för demokratin. Ett hållbart samhälle bygger på människors solidaritet med varandra och med miljön. 

Barn och ungas uppväxtvillkor, vuxnas rätt till arbete och äldres rätt till ett tryggt och värdigt liv är stadens ständiga fokusområden.  Helsingborgs skola och omsorg ska hålla högsta kvalitet.Stadens och politikens uppgift är att göra allt detta möjligt. 

Stadens medarbetare är nyckeln i detta arbete - de utbildar våra unga, vårdar våra sjuka och äldre samt förvaltar och förädlar våra gemensamma värden. Deras arbete och deras kompetens gör skillnad i helsingborgarnas vardag, varje dag. Politiken ska stimulera kreativitet, flexibilitet och effektivitet genom att skapa meningsfulla målsättningar och goda förutsättningar för deras arbete. Låt proffsen vara proffs, för alla helsingborgares skull. 

Så vill vi bygga framtidens Helsingborg. 

Stadens övergripande mål ska därför vara:
  • Sänkt arbetslöshet
  • Höjd sysselsättningsgrad
  • Ökad social tillit
  • Ökad kvalitet i skolan och omsorgen
  • Höjd utbildningsnivå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar