tisdag 23 juni 2015

Sverigedemokratisk retorik i liberalkonservativ förpackning

På senaste kommunfullmäktigemötet hade Centerpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet en motion om att kommunen ska skriva avtal med Migrationsverket. Vi och Vänsterpartiet ville bifalla motionen, medan Sverigedemokraterna, Moderaterna och Folkpartiet sa nej. Ett avtal med Migrationsverket innebär att vi får betalt av Migrationsverket och även har möjlighet att söka pengar av Länsstyrelsen.

I denna debatt säger Anna Jähnke (m) att vi inte kan ta emot fler och Maria Winberg-Nordström (fp) att vi måste ta hand om våra egna först, eftersom Helsingborg kommer att tvingas ta emot fler flyktingar om vi skriver avtal. Detta stämmer inte. Ett avtal innebär helt enkelt att vi får ett formellt samarbete med Migrationsverket.

Det är oroväckande att Moderaternas och Folkpartiets högsta företrädare i Helsingborg köper Sverigedemokraternas resonemang och upprepar deras argument. Dessa uttalanden handlar om att attrahera sverigedemokratiska väljare, inget annat. Frågan jag ställer mig är vem bestämmer när det räcker och vem som bestämmer när vi inte tar hand om våra egna först?

Om detta sätt att resonera står utan motsats, är risken att det uppfattas som sanning. Vems sanning?

/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar