måndag 24 augusti 2015

Olympia ny nationalarena för U21 - om (S) får bestämma

Sommaren 2015 kommer gå till fotbollshistorien som sommaren då Sverige dominerade fotbollsscenen i Europa. Både herrarnas U21-lag och damernas F19-lag vann EM. I lagen fanns god skånsk representation och i U21-laget fanns bland andra Abbe Khalili och Emil Krafth, två spelare med Helsingborgsanknytning.

Herrlandslaget har Friends Arena i Solna och damlandslaget har Gamla Ullevi i Göteborg som sina respektive hemmaborgar och nu vill U21-landslaget hitta sin nya nationalarena. Vi menar att Helsingborg vore en utmärkt stad att husera dessa hjältar i. Vi vill därför att Helsingborgs stad omgående kontaktar Svenska Fotbollsförbundet och erbjuder sig att vara hemmastad för U21-landslaget och kommer inom kort att lämna in en motion om detta.

Med laget kommer både fotbollsglädje och ett stort nationellt och internationellt intresse på köpet. Helsingborg hamnar i omvärldens blickfång och staden får regelbundet besök av internationella gäster och media.

En ytterligare positiv effekt är att vår nyrenoverade arena Olympia får arrangera internationella matcher. Detta är en viktig erfarenhet för organisationen och en betydande kvalitetsstämpel. En arena som klarar av arrangemang av denna vikt får ett direkt erkännande av omvärlden.

Olympia som ny nationalarena för U21 - en win-win situation för alla som älskar fotboll och älskar Helsingborg!

/Khaled och Ola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar